Smetana

Slízněte smetanu

Umíte správně pracovat se smetanou? Ke šlehání musí být dobře vychlazená – ta trvanlivá dokonce na 4 °C.  Stejně jako suchá nádoba, ve které ji budete šlehat. Nejdříve zapněte šlehač na plnou rychlost, a když šlehačka začne houstnout, přepněte na rychlost nejnižší.

 

Zbyla vám smetana?

Pokud vám nějaká ušlehaná smetana zbyde, nastříkejte na talíř nebo podnos úhledné kopečky a dejte zmrazit. Když šlehačka ztvrdne, kopečky uvolníte nožem a vložíte v mikrotenovém sáčku do mrazničky. Budete tak mít připravenou šlehačku na vídeňskou kávu nebo na ozdobení dezertů. Šlehačka vyndaná z mrazničky rozmrzne během páru minut.

Další příspěvky
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x