Vánoční růže Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
150 min vč. kynutí
Doba přípravy
35 min
Doba pečení

Už máte doma vánoční růži v květináči? A co takhle si ještě jednu upéct? Vypadá báječně a ještě lépe chutná.

Suroviny

250 ml teplého mléka

1 sáček sušeného droždí Saf-instant

2 lžíce cukru

1 vejce

60 ml oleje

60 ml smetany

500 g hladké mouky

1 čajová lžička soli

Nutela na promazání

vejce na potření

Postup

Všechny suroviny vsypeme a vlijeme do mísy dle uvedeného pořadí a vymícháme hladké těsto, které necháme kynout pod utěrkou na teplém místě 60 minut. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu dáme stranou a zbytek rozdělíme na 4 části. Ty rozválíme do kruhu, promažeme nutelou, a rozkrájíme tak, abychom nešli až do krajů. Lístky ohneme ven. Ohýbáme už na pečicím papíru a ve formě. Třetinu zbylého těsta opět rozdělíme na 4 části. Z jedné bude plněný střed. Tři opět rozválíme na kruh. Dvakrát promažeme a případné odřezky použijeme na dozdobení. Hotovou růži necháme 45-60 minut kynout. Špejlí dotvoříme lístky a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 35 minut. Ne méně. Jinak se nestihne dopéct střed!

Videorecept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...