Vánoční hvězda Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
180 min vč. kynutí
Doba přípravy
20 min
Doba pečení

Snadná a efektní vánoční hvězda s nutellou, po které se doma jen zapráší.

Suroviny

na kvásek - nechat vzejít 15-20 min:

450 g hladké mouky

1 vanilkový cukr

70 g cukru krupice

1/2 kostky čerstvého droždí FALA

trochu vlažného mléka z recepturního množství

 

přidat ke kvásku:

1 čajová lžička soli

2 žloutky

rum

zbytek ze 170 ml mléka

30 g změklého másla

 

Nutella

bílky na potření

máslo s rumem na potření

Postup

Ze surovin na kvásek připravíme kvásek, který necháme na teplém místě pod utěrkou 15-20 minut vzejít. Přidáme sůl, žloutky, rum, zbytek mléka a máslo. Umícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou kynout 60 minut. Mezitím dáme sklenici nutelly do mísy a zalijeme vřící vodou, aby se nutella rozpustila. Jiné náhrady Nutelly radši neriskujte, aby vám náplň nevytekla. Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále, rozdělíme na 4 kusy a vyválíme do kulatého tvaru. Pomocí válečku pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a potíráme Nutellou. Kromě poslední vrstvy! Ořežeme do kruhu. Doprostřed položíme skleničku a rozřežeme na čtvrtky-osminky-šestnáctinky. Zamotáme a necháme 40-60 minut znovu kynout. Pak potřeme bílky a pečeme 20 minut na 180 °C. Po vytažení z trouby potřeme máslem s rumem.

Videorecept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...