Snadná a efektní vánoční hvězda s nutellou, po které se doma jen zapráší.
na kvásek - nechat vzejít 15-20 min:
450 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
70 g cukru krupice
1/2 kostky čerstvého droždí FALA
trochu vlažného mléka z recepturního množství
přidat ke kvásku:
1 čajová lžička soli
2 žloutky
rum
zbytek ze 170 ml mléka
30 g změklého másla
Nutella
bílky na potření
máslo s rumem na potření
Ze surovin na kvásek připravíme kvásek, který necháme na teplém místě pod utěrkou 15-20 minut vzejít. Přidáme sůl, žloutky, rum, zbytek mléka a máslo. Umícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou kynout 60 minut. Mezitím dáme sklenici nutelly do mísy a zalijeme vřící vodou, aby se nutella rozpustila. Jiné náhrady Nutelly radši neriskujte, aby vám náplň nevytekla. Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále, rozdělíme na 4 kusy a vyválíme do kulatého tvaru. Pomocí válečku pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a potíráme Nutellou. Kromě poslední vrstvy! Ořežeme do kruhu. Doprostřed položíme skleničku a rozřežeme na čtvrtky-osminky-šestnáctinky. Zamotáme a necháme 40-60 minut znovu kynout. Pak potřeme bílky a pečeme 20 minut na 180 °C. Po vytažení z trouby potřeme máslem s rumem.
Videorecept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.