Sezóna sklizně jahod je v plném proudu a proto vám přinášíme jednoduchý a lahodný recept na jahodové trhané koláče podle Laďky Něrgešové.
Suroviny
SUROVINY NA TĚSTO:
450g hladké mouky
200ml mléka
sušené droždí Saf-instant 10 g
60g másla
50-70g cukru
1 vejce citronová kůra
sůl
SUROVINY NA NÁPLŇ:
kostka tvarohu
1 vejce
cukr krystal dle chuti
150ml smetany (doporučujeme 30% a víc kvůli šlehání)
1-2 lžíce pudingu (vanilkový či ovocný)
jahody nebo jiné ovoce dle libosti
Postup
Do mísy nalijeme mléko, přisypeme sušené droždí, přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Vše zamícháme.
Poté přidáme máslo pokojové teploty a mouku. Vypracujeme vláčné těsto. Necháme 45-60 minut kynout.
Mezitím si připravíme náplň. Očistíme jahody nebo jiné ovoce. V míse smícháme kostku tvarohu, vejce, cukr, smetanu a puding a vyšleháme náplň.
Po vykynutí těsto vyválíme na válu. Pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem. Srolujeme do rolády. Nakrájíme roládu na kolečka, na plechu umístíme blízko sebe a klidně necháme 10-15 minut kynout.
Každé kolečko naplníme přiměřenou vrstvou náplně a ozdobíme kousky jahod. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C přibližně 35 minut.
Dobrou chuť!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Prozatím žádné komentáře...
Registrace / Přihlášení
Zaregistrujte se a můžete přidávat vlastní recepty, vytvářet si vlastní kuchařku, komentovat recepty – ale také se zapojit do soutěží!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.