Sýrové chačapuri Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
20-25 min
Doba pečení

Vyzkoušejte s Laďkou Něrgešovou mezinárodní kuchyni a upečte si chačapuri. Že nevíte, co to je? Jde o gruzínské pečivo plněné sýrem. A je vynikající!

Suroviny

SUROVINY:

1/2 kg hladké mouky (může být třeba špaldová)

1 čajová lžička soli

120 ml vlažného mléka

1/2 sáčku sušeného droždí Saf-instant

3 vejce

60 g změklého másla

1 vejce na potření

sezamové semínko na posypání

 

NÁPLŇ:

nahrubo nastrouhané 2 druhy sýrů

Postup

Mouku smícháme se solí, vlijeme mléko, vsypeme sušené droždí, přidáme vejce a máslo. Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté kynout na teplém místě asi 60 min. Mezitím si nastrouháme 2 druhy sýrů. Ideálně balkán a mozzarella, ale fantazii a zbytkům v lednici se meze nekladou.

Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále a rozválíme na placku, kterou posypeme sýrovou směsí. Placku sbalíme od okrajů ke středu do uzlíčku a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Rukama těsto rozmačkáme dokulata do tvaru pizzy. Placku potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20-25 min. Po vytažení z troubě potřeme ještě teplé kouskem másla.

Video recept s postupem ZDE

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...