Vyzkoušejte s Laďkou Něrgešovou mezinárodní kuchyni a upečte si chačapuri. Že nevíte, co to je? Jde o gruzínské pečivo plněné sýrem. A je vynikající!
SUROVINY:
1/2 kg hladké mouky (může být třeba špaldová)
1 čajová lžička soli
120 ml vlažného mléka
1/2 sáčku sušeného droždí Saf-instant
3 vejce
60 g změklého másla
1 vejce na potření
sezamové semínko na posypání
NÁPLŇ:
nahrubo nastrouhané 2 druhy sýrů
Mouku smícháme se solí, vlijeme mléko, vsypeme sušené droždí, přidáme vejce a máslo. Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté kynout na teplém místě asi 60 min. Mezitím si nastrouháme 2 druhy sýrů. Ideálně balkán a mozzarella, ale fantazii a zbytkům v lednici se meze nekladou.
Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále a rozválíme na placku, kterou posypeme sýrovou směsí. Placku sbalíme od okrajů ke středu do uzlíčku a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Rukama těsto rozmačkáme dokulata do tvaru pizzy. Placku potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20-25 min. Po vytažení z troubě potřeme ještě teplé kouskem másla.
Video recept s postupem ZDE
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.