Svatomartinské rohlíčky Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
120 min vč. kynutí
Doba přípravy
15 min
Doba pečení

K svatomartinskému menu patří i svatomartinské ořechové rohlíčky. Mrkněte na recept Laďky Něrgešové a uvidíte, že se vám určitě povedou.

Suroviny

Těsto:

450 g hladké mouky

70 g cukru krupice + 1 vanilkový cukr

1/2 kostky čerstvého pekařského droždí Fala

200 ml vlažného mléka

100 g másla

2 žloutky

citrónová kůra

1 čajová lžička soli

 

Náplň:

200 g mletých vlašských ořechů

50 ml teplého mléka plus vanilka

1 malý panák rumu

100 g moučkového cukru

bílek

10 namletých piškotů (pokud dáte víc rumu. přidejte více namletých piškotů)

 

vejce na potření

mandlové plátky na posypání

rozpuštěné máslo s rumem na potření

moučkový cukr na posypání

Postup

Do mísy nasypeme mouku a cukr, zamícháme, nalijeme mléko, rozdrobíme do něj droždí a necháme během 10-15 min vzejít kvásek. Přidáme mléko, žloutky, máslo, sůl a citrónovou kůru, dobře promícháme a necháme pod utěrkou kynout 90 min.

Mezitím si připravíme náplň. Do mletých ořechů přilijeme teplé mléko, rum, moučkový cukr a bílek. Zamícháme, přidáme namleté piškoty a znovu zamícháme.

Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále do tvaru válce a rozdělíme na 4 části, které zpracujeme do tvaru bochánku. Každý bochánek rozválíme na kulatou placku a rozkrojíme na 8 trojúhelníků. Tato dávka vyjde na 2 plechy po 16 rohlíčcích. Každý trojúhelník potřeme náplní a smotáme od delšího konce do tvaru rohlíčku. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme pod utěrkou kynout 20 min.

Pak potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut. Hned po vytažení potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.

Videorecept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...