K svatomartinskému menu patří i svatomartinské ořechové rohlíčky. Mrkněte na recept Laďky Něrgešové a uvidíte, že se vám určitě povedou.
Těsto:
450 g hladké mouky
70 g cukru krupice + 1 vanilkový cukr
1/2 kostky čerstvého pekařského droždí Fala
200 ml vlažného mléka
100 g másla
2 žloutky
citrónová kůra
1 čajová lžička soli
Náplň:
200 g mletých vlašských ořechů
50 ml teplého mléka plus vanilka
1 malý panák rumu
100 g moučkového cukru
bílek
10 namletých piškotů (pokud dáte víc rumu. přidejte více namletých piškotů)
vejce na potření
mandlové plátky na posypání
rozpuštěné máslo s rumem na potření
moučkový cukr na posypání
Do mísy nasypeme mouku a cukr, zamícháme, nalijeme mléko, rozdrobíme do něj droždí a necháme během 10-15 min vzejít kvásek. Přidáme mléko, žloutky, máslo, sůl a citrónovou kůru, dobře promícháme a necháme pod utěrkou kynout 90 min.
Mezitím si připravíme náplň. Do mletých ořechů přilijeme teplé mléko, rum, moučkový cukr a bílek. Zamícháme, přidáme namleté piškoty a znovu zamícháme.
Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále do tvaru válce a rozdělíme na 4 části, které zpracujeme do tvaru bochánku. Každý bochánek rozválíme na kulatou placku a rozkrojíme na 8 trojúhelníků. Tato dávka vyjde na 2 plechy po 16 rohlíčcích. Každý trojúhelník potřeme náplní a smotáme od delšího konce do tvaru rohlíčku. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme pod utěrkou kynout 20 min.
Pak potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut. Hned po vytažení potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.
Videorecept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.