Do mísy vsypeme mouku, osolíme, ochutíme kořením a promícháme, vlijeme olej, teplou vodu a rozdrobíme droždí. Pečlivě promícháme a vypracujeme hladké polotuhé těsto, které přikryjeme a necháme asi 35 minut kynout.
Těsto pak rozdělíme na 4 bochánky, vyválíme na tloušťku 3 mm, vytáhneme na kruh o průměru cca 30 cm a necháme ještě 15 minut kynout.
Po čtvrt hodině přemístíme těsto do formy na pizzu nebo na plech a propícháme na pár místech vidličkou, aby se těsto při pečení nenadzvedávalo.
Poté potřeme protlakem a lisovaným česnekem, poklademe šunkovou směsí a pečeme v rozpálené troubě 10-15 minut při teplotě 200 °C. Před koncem doby pečení posypeme strouhaným sýrem a olivami a dopečeme asi 5 minut. Pizzu nakrájíme ostrým tenkým nožem a posypeme čerstvými lístky koření.
Příprava šunkové směsi: Na pánvi orestujeme nakrájenou směs anglické slaniny, šunky, cibule, pórku, papriky a žampiónů. Můžeme dochutit pepřem, vegetou nebo jiným kořením.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Prozatím žádné komentáře...
Registrace / Přihlášení
Zaregistrujte se a můžete přidávat vlastní recepty, vytvářet si vlastní kuchařku, komentovat recepty – ale také se zapojit do soutěží!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.