Z kynutého těsta se nemusí jen péct, ale i smažit. Vyzkoušejte velmi lehký a rychlý recept na slané koblížky, který vám zvedne pekařské sebevědomí. K polévce, na svačinu nebo jen tak.
20 ml vlažné vody
1 čajová lžička cukru krupice
menší půlka Čerstvého pekařského droždí (s válečkem)
80 ml vody
100 g bílého jogurtu
3-4 polévkové lžíce oleje
sůl
1 vejce
nastrouhaný sýr balkánského typu
nasekaná petržel
300 g hladké mouky
olej na smažení
Droždí s cukrem rozmícháme na kašičku, přilijeme vlažnou vodu, přikryjeme potravinovou fólií a necháme 15 minut vzejít kvásek. Mezitím si smícháme ostatní ingredience, ke kterým přidáme kvásek a umícháme hladké těsto, které necháme pod potravinovou fólií kynout 60-90 minut. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a přes pečicí papír ho rozválíme do obdélníku. Přes pečící papír vyválíme na obdélník o tloušťce asi 0,5 cm. Rozkrájíme rádýlkem na malé kousky a necháme ještě 10-15 minut kynout. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran asi 1 minutu. Usmažené koblížky necháme okapat na papírovém ubrousku.
Videorecept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.