Slané koblížky Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
smažíme 1 min z každé strany
Doba pečení

 

Z kynutého těsta se nemusí jen péct, ale i smažit. Vyzkoušejte velmi lehký a rychlý recept na slané koblížky, který vám zvedne pekařské sebevědomí. K polévce, na svačinu nebo jen tak.

Suroviny

20 ml vlažné vody

1 čajová lžička cukru krupice

menší půlka Čerstvého pekařského droždí (s válečkem)

80 ml vody

100 g bílého jogurtu

3-4 polévkové lžíce oleje

sůl

1 vejce

nastrouhaný sýr balkánského typu

nasekaná petržel

300 g hladké mouky

olej na smažení

Postup

Droždí s cukrem rozmícháme na kašičku, přilijeme vlažnou vodu, přikryjeme potravinovou fólií a necháme 15 minut vzejít kvásek. Mezitím si smícháme ostatní ingredience, ke kterým přidáme kvásek a umícháme hladké těsto, které necháme pod potravinovou fólií kynout 60-90 minut. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a přes pečicí papír ho rozválíme do obdélníku. Přes pečící papír vyválíme na obdélník o tloušťce asi 0,5 cm. Rozkrájíme rádýlkem na malé kousky a necháme ještě 10-15 minut kynout. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran asi 1 minutu. Usmažené koblížky necháme okapat na papírovém ubrousku.

Videorecept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...