Silvestrovská veka Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
180 min vč. kynutí
Doba přípravy
30 min
Doba pečení

Chlebíčky - česká silvestrovská klasika. A s domácí vekou jste je už zkoušeli? Jednoduchý recept, jednoduchá příprava. Vyškrtněte si veku ze silvestrovského nákupního seznamu a hurá do toho!

Suroviny

250 ml mléka

2 čajové lžičky cukru

2 čajové lžičky soli

70 g rozpuštěného másla

1/2 kostky čerstvého pekařského droždí FALA

450 g hladké mouky

vejce na potření

Postup

Všechny suroviny kromě mouky dáme dle pořadí do mísy a promícháme metličkou. Prosejeme mouku, vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout 90 minut. Vykynuté těsto na pomoučeném vále zpracujeme a rozválíme na ovál. Smotáme dle návodu ve videu a dáme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 60 minut. Vykynutou veku potřeme rozšlehaným vejcem s vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.

Videorecept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...