Domácí úžasně křupavé mini pizzy Mirky Časarové. Pomalé kynutí se speciálním droždím zajistí rozložení lepku a vznik homogenního těsta, které se pak snadno rozvaluje a tvaruje.
Suroviny na cca 16 kusů:
6 g droždí ViVA PIZZA
500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
15 g olivového oleje
13 gramů soli
+ suroviny na obložení podle chuti
Droždí ViVA PIZZA rozmíchám v malém množství vlažné vody a nechám 5 minut odstát. Smíchám mouku s dalšími surovinami, přidám rozmíchané droždí i zbytek vody z receptu a vypracuji hladké nelepivé těsto. Nechám 45 minut kynout v zakryté míse.
Po vykynutí z těsta odvážím bochánky po 50 gramech a na pomoučněné podložce je nechám v chladu (4°C) kynout asi 3 hodiny. Ke konci kynutí rozpálím troubu na maximum (250°C). Po vykynutí z každého bochánku vyválím tenkou pizzu, kterou zdobím podle chuti.
Pomalé kynutí se speciálním droždím zajistí rozložení lepku a vznik homogenního těsta, které se snadno rozvaluje a tvaruje. Pizzy vložím do trouby a peču přibližně 6 minut.
Na pečení pizzy používám kámen, který se nahřívá společně s troubou a pomáhá udržovat vysokou teplotu v troubě. Pizza tak dosáhne jednoduše dokonalé křupavosti.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.