Litý kynutý koláč Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
75 min vč. kynutí
Doba přípravy
30-35 min
Doba pečení

Recept na nejjednodušší litý kynutý koláč s borůvkami, který zvládne i úplný začátečník je tu pro vás krok za krokem. Neschovávejte se před kynutým těstem a zkuste ho podle jednoduché rovnice 4 - 15 - 4 - 30.

Suroviny

200 g polohrubé mouky

50 g cukru krupice

200 ml vlažného mléka

1/2 kostky droždí čerstvého droždí Fala

2 žloutky

kůra z 1 citrónu

30 g rozpouštěného másla

1 čajová lžička soli

 

SUROVINY NA DROBENKU:

80 g polohrubé mouky

40 g změklého másla

40 g cukru krupice

plátky mandlí

 

+ ovoce, např. borůvky

Postup

První 4 suroviny dáme do mísy, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme během 15 minut vzejít kvásek. Přidáme další 4 suroviny, zamícháme do kašovité konzistence a necháme kynout pod utěrkou 30 minut. Mezitím si připravíme drobenku. Vykynuté těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem a stěrkou rozetřeme až k okrajům. Poklademe libovolným ovocem (nedávat příliš mnoho, abychom těsto neudusili) a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30-35 minut.

Videorecept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Je vynikajúci. Robila som ho opakovane.

Dagmar Kutná