Letní langoše

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
smažíme dozlatova
Doba pečení

Je lepší než ze stánku a můžete ho mít každý den a pokaždé s jinou náplní. Za recept na tento letní dovolenkový evergreen děkujeme paní Romaně Staňové.

Suroviny

250 ml mléka

půl kostky čerstvého pekařského droždí

1 čajová lžička soli

1 žloutek

1 čajová lžička cukru

cca 500 g hladké mouky

Postup

Mléko ohřejeme, přidáme cukr, rozdrobíme droždí a počkáme 10-15 minut, až kvásek vzejde. Vylijeme do mísy, přidáme vše ostatní, vymísíme hladké těsto a necháme hodinu kynout. Pak rozdělíme na stejné díly podle toho, jak chceme mít langoše velké. Ideální hmotnost je kolem 150 g. Vytáhneme rukama do kulatého tvaru s tenčím prostředkem. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...