Je lepší než ze stánku a můžete ho mít každý den a pokaždé s jinou náplní. Za recept na tento letní dovolenkový evergreen děkujeme paní Romaně Staňové.
250 ml mléka
půl kostky čerstvého pekařského droždí
1 čajová lžička soli
1 žloutek
1 čajová lžička cukru
cca 500 g hladké mouky
Mléko ohřejeme, přidáme cukr, rozdrobíme droždí a počkáme 10-15 minut, až kvásek vzejde. Vylijeme do mísy, přidáme vše ostatní, vymísíme hladké těsto a necháme hodinu kynout. Pak rozdělíme na stejné díly podle toho, jak chceme mít langoše velké. Ideální hmotnost je kolem 150 g. Vytáhneme rukama do kulatého tvaru s tenčím prostředkem. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.