250 ml mléka
30 g čerstvého droždí
100 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
3 žloutky
140 g másla
450 g polohrubé mouky
1 lžička citronové kůry
špetka soli
hrst čerstvých malin
Z droždí, cukru a mléka umícháme směs. Přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse promícháme mouku se solí a citronovou kůrou. Přidáme zbytek cukru, rozpuštěné vlahé máslo, žloutky a kvásek. Vařečkou vypracujeme hladké těsto, které je hodně řidší než na buchty. Jednu třetinu těsta dáme do bábovkové formy, narovnáme maliny, zalijeme troškou těsta, dáme zbytek malin a zalijeme zbytkem těsta a necháme kynout asi 45 minut. Potom vložíme do trouby předehřáté na 180 °C asi na 45 minut. Vyzkoušíme špejlí. Po upečení vyklopíme z formy a pocukrujeme.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.