Pokud máte rádi pečivo italského typu a la focaccia, tak si tenhle recept určitě zamilujete. Je rychlý a výsledek velmi chutný. Žádné velké vědy se neobávejte, jen vřele doporučujeme spolehnout se na vlastní ruce při potírání olejem a tvarování.
180 ml teplé vody
sušené droždí Saf-instant
1 polévková lžíce olivového oleje
1 čajová lžička soli
300 g hladké mouky
vejce na potření
bylinky, sezam nebo jen hrubá sůl na posypání
Do vody vsypeme sáček sušeného droždí, přidáme olivový olej a sůl a prosejeme mouku. Zamícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme pod potravinovou fólií kynout 30-40 minut. Na vál prosejeme trochu mouky a vykynuté těsto na něm zpracujeme do bochánku. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a ručně potřeme olivovým olejem. Prsty tvarujeme dostatečně hluboko rýhy po obvodu a napříč přes celý bochánek. Přikryjeme kulatou mísou a necháme kynout ještě 5-7 minut. Potřeme rozšlehaným vejcem a znovu prsty vytvarujeme rýhy. Posypeme bylinkami, sezamem nebo jen hrubou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30-35 minut do zlaté barvy.
Videorecept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.