Jarní hnízdečka

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
180 min vč. kynutí
Doba přípravy
25 min
Doba pečení

Provoněná pochoutka plněná vanilkovým pudinkem...to jsou jarní hnízdečka, o která se s námi podělila Jeni Leibnerová. Vyzkoušejte lahodné spojení kynutého těsta a vanilky. Nebudete litovat!

Suroviny

Těsto:

300 g hladké mouky

30 g cukru krupice

špetka soli
200 ml mléka

7 g sušeného droždí
30 g změklého másla

vejce na potření

 

Náplň:

1 balení vanilkového pudingu

300 ml mléka

2 lžíce cukru

Postup

  1. Nejprve si připravíme náplň. Část mléka dáme bokem a rozmícháme v něm práškový puding. Zbytek mléka s cukrem přivedeme k varu. Vlijeme do něj mléko s pudingem a za stálého míchání provaříme. Vznikne nám velmi hustá hmota, kterou zakryjeme potravinovou fólií, ta se musí dotýkat pudingu, aby nevznikl škraloup, který by pak dělal hrudky, a dáme vychladit.
  2. Smícháme sypké suroviny, do kterých přilejeme vlažné mléko s cukrem, ve kterém jsme rozmíchali sušené droždí a hněteme. Po spojení ingrediencí v těstíčko přidáme změklé máslo a opět prohněteme, dokud se máslo nespojí s těstem. Přikryjeme a dáme na teplé místo kynout zhruba 90 minut.
  3. Těsto rozdělíme na 12 kusů, uděláme z nich bochánky a necháme pod utěrkou odpočinout ještě asi 15 minut. Poté každý bochánek na tenko rozválíme, čajovou lžičkou přidáme na jeden konec pudingovou náplň a tu těstem přiklopíme a okraje přimáčkneme, zbylé těsto rozkrájíme na proužky a zarolujeme, až vznikne rohlíček, jehož konce zmáčkneme a spojíme do věnečku. Ten vkládáme do muffinových formiček, zakryjeme opět utěrkou a necháme ještě kynout 30 minut.
  4. Když nám věnečky pěkně nabydou do hnízdeček, pomažeme každé rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 25 minut.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...