Houskové preclíky Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
20 min
Doba pečení

Že jste louhované preclíky ještě nikdy nepekli... Není to zase taková věda. Vyzkoušejte a uvidíte.

Suroviny

180 ml teplé vody

1 sáček sušeného droždí Saf-instant

1 polévková lžíce medu

1 polévková lžíce rozpuštěného másla

1 čajová lžička soli

300 g hladké mouky

 

NA LOUHOVÁNÍ: 1 čajová lžička jedlé sody, vroucí voda

NA POSYP: rozšlehané vejce mák, sezam, sůl

Postup

 

Do vody vsypeme droždí, přidáme med, máslo, sůl a prosejeme mouku. Umícháme hladké těsto, které necháme přikryté na teplém místě kynout asi 45 minut. Po vykynutí zpracujeme na pomoučeném vále a rozdělíme na 12 stejně velkých dílů, které rozválíme na delší provázky. Z provázků umotáme preclíky a dáme na 20 sekund louhovat do vřící vody s jedlou sodou. Z vroucí lázně přendáme rovnou na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, sezamem nebo solí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Po vytažení z trouby ještě horké potřeme rozpuštěným máslem.

Videorecept s postupem ZDE

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...