Křupavé francouzské bagetky, výborné jako snídaně, na piknik nebo jako příloha ke grilovanému masu.
Sušené droždí - 3 lžičky
Hladká mouka - 3 hrnky
Voda - 1 hrnek
Sůl - 1 lžička
Olivový olej - 1 lžíce
Cukr - 1 špetka
Z cukru, teplé vody a sušeného droždí uděláme kvásek a necháme vykynout. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a zpracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě asi hodinu kynout dokud nezdvojnásobí objem. Potom vymodelujeme na pomoučněném plechu dvě bagety, opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C. Bagety odkryjeme a na každé uděláme tři šikmé zářezy zhruba do poloviny. Otevřeme rozpálenou troubu a na dno vlijeme asi čvrt hrnku vody, přidáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla. Pečeme asi 20 minut dokud nezezlátnou.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.