Francouzská bagetka

ANDULE

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
2 hodiny
Doba přípravy
20 minut
Doba pečení

Křupavé francouzské bagetky, výborné jako snídaně, na piknik nebo jako příloha ke grilovanému masu.

Suroviny

Sušené droždí - 3 lžičky

Hladká mouka - 3 hrnky

Voda - 1 hrnek

Sůl - 1 lžička

Olivový olej - 1 lžíce

Cukr - 1 špetka

Postup

Z cukru, teplé vody a sušeného droždí uděláme kvásek a necháme vykynout. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a zpracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě asi hodinu kynout dokud nezdvojnásobí objem. Potom vymodelujeme na pomoučněném plechu dvě bagety, opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C. Bagety odkryjeme a na každé uděláme tři šikmé zářezy zhruba do poloviny. Otevřeme rozpálenou troubu a na dno vlijeme asi čvrt hrnku vody, přidáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla. Pečeme asi 20 minut dokud nezezlátnou.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...