Dýňové roládky

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
120 minut vč. kynutí
Doba přípravy
30 minut
Doba pečení

Dýňové roládky plněné ořechy se skořicí - vypadají báječně a chutnají ještě líp. Za recept děkujeme paní Majce Walterové.

Suroviny

4 hrnky hladké mouky

2 lžíce cukru

100 ml mléka

1 vejce

130 gr másla (část je dobré nahradit sádlem)

půl kostičky droždí

1 hrnek dýńového pyré (dýně uvařená v páře a rozmixovaná)

Postup

Ze všech ingrediencí zaděláme těsto a necháme hodinu kynout.

Na náplň si připravíme hrst sekaných ořechů, hnědý cukr smíchaný se skořicí a 3 lžíce rozpuštěného másla.

Vykynuté těsto rozválíme na obdelník, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem se skořicí a ořechy. Zabalíme do rolády a krájíme asi 2 cm roládky.

Klademe na vymaštěný plech a pečeme asi 30 min na 170 °C. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme přidali 2 lžíce rumu a pocukrujeme.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...