Dýňové roládky plněné ořechy se skořicí - vypadají báječně a chutnají ještě líp. Za recept děkujeme paní Majce Walterové.
4 hrnky hladké mouky
2 lžíce cukru
100 ml mléka
1 vejce
130 gr másla (část je dobré nahradit sádlem)
půl kostičky droždí
1 hrnek dýńového pyré (dýně uvařená v páře a rozmixovaná)
Ze všech ingrediencí zaděláme těsto a necháme hodinu kynout.
Na náplň si připravíme hrst sekaných ořechů, hnědý cukr smíchaný se skořicí a 3 lžíce rozpuštěného másla.
Vykynuté těsto rozválíme na obdelník, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem se skořicí a ořechy. Zabalíme do rolády a krájíme asi 2 cm roládky.
Klademe na vymaštěný plech a pečeme asi 30 min na 170 °C. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme přidali 2 lžíce rumu a pocukrujeme.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.