Dýňové mumie Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
120 min vč. kynutí
Doba přípravy
15-20 min
Doba pečení

Halloweenský recept, při kterém zpracujete dýně a uděláte radost dětem. Vyzkoušejte povidlové mumie z dýňového kynutého těsta. Vypadají možná složitě, ale od třetí vám to už půjde jako po másle.

Suroviny

600 g hladké mouky

50 ml teplé vody

1/2 kostky čerstvého droždí Fala

70 g cukru krupice

1 čajová lžička soli

60 g rozpuštěného másla

1 vejce

pyré z malé dýně (nejlépe hokaido, kterou nemusíte loupat)

povidla

vejce na potření

vanilkový cukr na posypání

marcipánová očička na ozdobení

 

Postup

Z dýně odstraníme vnitřní dužinu se semínky a nakrájíme na kostky včetně slupky. Dáme do menšího množství vody, uvaříme do měkka a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, nalijeme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí, zasypeme trochou mouky a mírně promícháme. Během 15 minut necháme vzejít kvásek. Pak přidáme cukr, sůl, máslo, pyré a vejce. Uhněteme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout.

Vykynuté těsto po kouskách zpracujeme na pomoučeném vále, každý vyválíme do tvaru delšího oválu, na obou stranách nařežeme na tenké proužky a uprostřed potřeme povidly. Povidlovou část překryjeme proužky střídavě zleva a zprava, aby vznikla mumie. Hotové mumie dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme kynout pod utěrkou 20 minut. Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme vanilkovým cukrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15-20 minut do hněda. Očička dáváme na mírně teplé kousky.

VIdeorecept s návodem najdete zde

DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...