Halloweenský recept, při kterém zpracujete dýně a uděláte radost dětem. Vyzkoušejte povidlové mumie z dýňového kynutého těsta. Vypadají možná složitě, ale od třetí vám to už půjde jako po másle.
600 g hladké mouky
50 ml teplé vody
1/2 kostky čerstvého droždí Fala
70 g cukru krupice
1 čajová lžička soli
60 g rozpuštěného másla
1 vejce
pyré z malé dýně (nejlépe hokaido, kterou nemusíte loupat)
povidla
vejce na potření
vanilkový cukr na posypání
marcipánová očička na ozdobení
Z dýně odstraníme vnitřní dužinu se semínky a nakrájíme na kostky včetně slupky. Dáme do menšího množství vody, uvaříme do měkka a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, nalijeme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí, zasypeme trochou mouky a mírně promícháme. Během 15 minut necháme vzejít kvásek. Pak přidáme cukr, sůl, máslo, pyré a vejce. Uhněteme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout.
Vykynuté těsto po kouskách zpracujeme na pomoučeném vále, každý vyválíme do tvaru delšího oválu, na obou stranách nařežeme na tenké proužky a uprostřed potřeme povidly. Povidlovou část překryjeme proužky střídavě zleva a zprava, aby vznikla mumie. Hotové mumie dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme kynout pod utěrkou 20 minut. Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme vanilkovým cukrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15-20 minut do hněda. Očička dáváme na mírně teplé kousky.
VIdeorecept s návodem najdete zde
DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.