Dýňové buchty Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
120 min vč. kynutí
Doba přípravy
35 min
Doba pečení

Dýňový podzim si žádá dýňové buchty! Vyzkoušejte skvělý recept herečky a moderátorky Laďky Něrgešové!

Suroviny

Kvásek:
- trochu teplého mléka
- větší půlka kostky DROŽDÍ (Noli,Fala nebo Čerstvé pekařské)
- hrst hladké mouky
- hrst cukru
 
Těsto:
- KVÁSEK Z DROŽDÍ
- 60 g rozpuštěného másla
- 50 g cukru (já dala třtinový)
- lžička soli
- 250 g dýňového pyré
- 450 g hladké mouky (já dala špaldovou)
 
Náplň:
- 50 g rozpuštěného másla
- 50 g cukru (opět může být třtinový)
- 1 lžička skořice
- trochu muškátu (je jedno kterou část)
- 200 g dýňového pyré
 
vejce na potření
pekanové ořechy na posypání

Postup

Z máslové dýně připravíme pyré. Dýni oloupeme, nakrájíme na kosty a dusíme do měkka. Pak rozmixujeme na pyré.

Ze surovin na kvásek připravíme kvásek a necháme asi 10 min vzejít.

Ke kvásku přidáme suroviny na těsto a zaděláme robotem nebo ručním mixérem. Necháme kynout aspoň 60 min.

Mezitím smícháme suroviny na náplň.

Vykynuté těsto rozválíme na placku, potřeme náplní, přeložíme na třetiny a znovu rozválíme na placku. Nařežeme na 12 proužků. Každý proužek stočíme nejprve jako twister a pak smotáme do spirály. Dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat nasekanými pekanovými ořechy.

Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 35 minut, až budou hnědé. Hned za tepla polejeme cukrem smíchaným s pomerančovou šťávou - NUTNÉ! Tady není čas na dietní verze. Ta poleva za tepla z toho udělá úplně jiné buchty. A vydrží déle....!

Video s postupem zde.

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x