Dýňový podzim si žádá dýňové buchty! Vyzkoušejte skvělý recept herečky a moderátorky Laďky Něrgešové!
Z máslové dýně připravíme pyré. Dýni oloupeme, nakrájíme na kosty a dusíme do měkka. Pak rozmixujeme na pyré.
Ze surovin na kvásek připravíme kvásek a necháme asi 10 min vzejít.
Ke kvásku přidáme suroviny na těsto a zaděláme robotem nebo ručním mixérem. Necháme kynout aspoň 60 min.
Mezitím smícháme suroviny na náplň.
Vykynuté těsto rozválíme na placku, potřeme náplní, přeložíme na třetiny a znovu rozválíme na placku. Nařežeme na 12 proužků. Každý proužek stočíme nejprve jako twister a pak smotáme do spirály. Dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat nasekanými pekanovými ořechy.
Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 35 minut, až budou hnědé. Hned za tepla polejeme cukrem smíchaným s pomerančovou šťávou - NUTNÉ! Tady není čas na dietní verze. Ta poleva za tepla z toho udělá úplně jiné buchty. A vydrží déle....!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.