Mouku prosejeme, osolíme, přidáme cukr, droždí, 1 vejce, vlažné mléko a vodu. Hmotu vypracujeme do polotuhého těsta, vyválíme na obdélník 40 x 20 cm, poklademe plátky másla, uzavřeme do těsta, znovu rozvalujeme tak, aby nám máslo neprotrhlo těsto a znovu složíme na menší tvar. Necháme přikryté 10 minut kynout. Rozvalování, překládání a kynutí těsta opakujeme třikrát.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 1/2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Rozválíme těsto na obdélník 30 x 60 cm a rozkrájíme ho na trojúhelníky. Smotáme je od základny ke špičce do tvaru croissantu. Na čokoládové chlebíčky z těsta vykrajujeme obdélníky, naplníme je čokoládou a delší konce přeložíme do středu tak, aby se překrývaly.
Croissanty nebo chlebíčky položíme na pomaštěný a moukou vysypaný plech dále od sebe, spojem dolů. Necháme ještě nejméně hodinu kynout při pokojové teplotě, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme plátky mandlí a pečeme dozlatova v rozpálené troubě asi 12-18 minut při teplotě 180 °C.
Čti [krµasã]
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Prozatím žádné komentáře...
Registrace / Přihlášení
Zaregistrujte se a můžete přidávat vlastní recepty, vytvářet si vlastní kuchařku, komentovat recepty – ale také se zapojit do soutěží!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.