Brioška

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
240 min. vč. kynutí
Doba přípravy
30 min.
Doba pečení

Suroviny

  • 575 g hladké mouky
  • 200 g změklého másla
  • 4 vejce 
  • 12 g soli
  • 1 x 10g sáček sušeného droždí Saf-instant pekařské droždí
  • 70 g cukru
  • 80 ml mléka

Postup

1. V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a vejce.

2. Droždí vmíchejte do teplého mléka a přidejte do mísy.

3. Současně promíchejte a přidejte malé kousky změklého másla.

4. Hněťte, dokud nezískáte těsto s rovnoměrnou konzistencí.

5. Těsto vytvarujeme do koule, vložíme zpět do mísy a přikryjeme utěrkou. Nechte hodinu a půl odpočívat na teplém místě.

6. Vytvarujte malé kuličky, vložte je vedle sebe do formy (pekáče), přikryjte a nechte dvě hodiny odpočinout.

7. Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...