Tyhle sváteční housky s brynzou a pažitkou podle receptu Laďky Něrgešové si rozhodně nenechte ujít. Kdo není moc na sladké, tak tohle bude ideální volba, jak si zpříjemnit nejen Velikonoce.
Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté potravinovou fólií kynout na teplém místě 70-90 min.
Mezítím si připravíme náplň. Pažitku nakrájíme nadrobno a smícháme s brynzou a vejcem.
Vykynuté těsto vypracujeme na pomoučeném vále do válečku a rozdělíme na 8 stejně velkých kousků. Každý kus rozválíme na placku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a spojenou částí položíme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme kynout pod utěrkou dalších 30 min.
Vykynuté housky potřeme rozšlehaným vejcem a nastřihneme 2x nůžkami.
Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 15-20 min do zlatova.
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.