Velikonoční housky Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
150 min vč. kynutí
Doba přípravy
15-20 min
Doba pečení

Tyhle sváteční housky s brynzou a pažitkou podle receptu Laďky Něrgešové si rozhodně nenechte ujít. Kdo není moc na sladké, tak tohle bude ideální volba, jak si zpříjemnit nejen Velikonoce.

Suroviny

Těsto:
400 g polohrubé mouky
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička cukr krupice
200 ml mléka
zakysaná smetana
70 g másla
žloutek
sušené droždí Saf-instant (celý pytlíček 10 g)
 
Náplň:
90 g brynzy
1 vejce
pažitka
(sůl)

Postup

Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté potravinovou fólií kynout na teplém místě 70-90 min.

Mezítím si připravíme náplň. Pažitku nakrájíme nadrobno a smícháme s brynzou a vejcem.

Vykynuté těsto vypracujeme na pomoučeném vále do válečku a rozdělíme na 8 stejně velkých kousků. Každý kus rozválíme na placku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a spojenou částí položíme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme kynout pod utěrkou dalších 30 min.

Vykynuté housky potřeme rozšlehaným vejcem a nastřihneme 2x nůžkami.

Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 15-20 min do zlatova.

Video s postupem najdete zde.

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x