Jsou to vlastně takové trdelníkové rohlíky. Dají se jíst i samotné, ale s máslem nebo marmeládou z toho máte parádní snídani.
250 g hladké mouky
250 g polohrubé
1/2 kostky čerstvého droždí Fala
170 ml teplé vody
2 žloutky
1 vanilkový cukr
1 čajová lžička soli
70 g sádla
trochu rumu
2 bílky na potření
vlašské ořechy a mandle na obalení
máslo, rum, skořice na potření
Do mísy vsypeme oba druhy mouky, rozdrobíme 1/2 kostky droždí, vlijeme vlažnou vodu a jemně promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme 15-20 minut vzejít kvásek. Pak přidáme žloutky, vanilkový cukr, sůl, sádlo a rum. Zamícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout přikryté utěrkou na teplém místě 45-60 minut kynout. Vykynuté těsto zpracujeme na vále do tvaru houskového knedlíku a rozkrojíme na 4 díly. Z každého dílu vyválíme hada, kterého rozdělíme na 5 kousků. Pracovní plochu si potřeme olejem. Každý kousek vyválíme do tvaru tenkého hada a namotáme například na čínskou hůlku a sundáme, takže vám vzniknou takové malé trdelníky. Ořechy a mandle nasekáme nebo rozmixujeme najemno. Bílky rozšleháme metličkou. Rohlíky namočíme do bílků a obalíme ve směsi ořechů a mandlí. Troubu rozehřejeme na 190 °C a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem 12-15 minut. Po vytažení z trouby ihned potíráme rozpuštěným máslem s rumem a skořicí.
Videorecept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.