Z několika málo surovin, které máte doma vždy po ruce, vykouzlíte snadno a rychle vynikající houstičky, kterým se říká "pampušky". Těsto nedáváte kynout, ale pracujete s ním hned. Vytvořené bochánky necháte jen 30 minut odpočinout ve formě, než je dáte do trouby. Takže máte hotovo raz dva.
2,5-3 dcl horké vody
1 lžička soli
1 lžička cukru krystal
3 lžičky sušeného droždí Saf-instant
3 lžíce slunečnicového oleje
2 hrnky hladké mouky
NA POTŘENÍ: máslo, česnek, sůl, kopr a petržel
Do vody dáme sůl, cukr, droždí, olej, přisypeme mouku a dobře uhněteme v hladké těsto. Nedáváme kynout a rovnou tvoříme bochánky. Formu vymažeme olejem, vložíme do ní bochánky a necháme přikryté odpočívat cca 30 minut. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 25-30 minut do zlatova. Mezitím si rozehřejeme máslo, prolisujeme do něj 2 stroužky česneku a osolíme. A taky si nadrobno nakrájíme čerstvý kopr a petržel. Po vytažení z trouby necháme houstičky asi 5 minut zchládnout a pak je potřeme máslem a posypeme koprem a petrželí.
Videorecept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.