Ukrajinské houstičky Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
45 min vč. kynutí
Doba přípravy
25-30 min
Doba pečení

Z několika málo surovin, které máte doma vždy po ruce, vykouzlíte snadno a rychle vynikající houstičky, kterým se říká "pampušky". Těsto nedáváte kynout, ale pracujete s ním hned. Vytvořené bochánky necháte jen 30 minut odpočinout ve formě, než je dáte do trouby. Takže máte hotovo raz dva.

Suroviny

2,5-3 dcl horké vody

1 lžička soli

1 lžička cukru krystal

3 lžičky sušeného droždí Saf-instant

3 lžíce slunečnicového oleje

2 hrnky hladké mouky

 

NA POTŘENÍ: máslo, česnek, sůl, kopr a petržel

Postup

Do vody dáme sůl, cukr, droždí, olej, přisypeme mouku a dobře uhněteme v hladké těsto. Nedáváme kynout a rovnou tvoříme bochánky. Formu vymažeme olejem, vložíme do ní bochánky a necháme přikryté odpočívat cca 30 minut. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 25-30 minut do zlatova. Mezitím si rozehřejeme máslo, prolisujeme do něj 2 stroužky česneku a osolíme. A taky si nadrobno nakrájíme čerstvý kopr a petržel. Po vytažení z trouby necháme houstičky asi 5 minut zchládnout a pak je potřeme máslem a posypeme koprem a petrželí.

Videorecept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...