Jaký by to byl advent bez trdelníku! Přijměte výzvu a udělejte si letos vlastní! Podle receptu Laďky Něrgešové to určitě zvládnete.
Ze surovin na kvásek připravíme kvásek a necháme asi 10 min vzejít.
Smícháme suroviny na těsto a přidáme k nim kvásek. Ručně nebo robotem zpracujeme hladké těsto a necháme kynout pod utěrkou asi 60 min.
Mezitím si připravíme zavařovací sklenice, které celé obalíme alobalem.
Vykynuté těsto ručně propracujeme na pomoučeném vále do tvaru válečku a rozkrojíme na 8 stejných dílů. Z každého dílu uděláme dlouhého hada, kterého válečkem rozválíme na tenší proužek těsta. Proužek namotáme na zavařovací sklenici obalenou alobalem. Takto připravený trdelník potřeme rozšlehaným zbylým bílkem a obalíme ve směsi cukru a skořice.
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10-15 min.
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.