Trdelník Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
10-15 min
Doba pečení

Jaký by to byl advent bez trdelníku! Přijměte výzvu a udělejte si letos vlastní! Podle receptu Laďky Něrgešové to určitě zvládnete.

Suroviny

Suroviny na kvásek:
teplé mléko 250 ml
1 kostka čerstvého droždí
2 hrsti cukru
 
Suroviny na těsto:
500 g polohrubé mouky
80 g rozpuštěného másla
2 žloutky
špetka soli
 
Suroviny na obalení:
cukr krupice
skořice

Postup

Ze surovin na kvásek připravíme kvásek a necháme asi 10 min vzejít.

Smícháme suroviny na těsto a přidáme k nim kvásek. Ručně nebo robotem zpracujeme hladké těsto a necháme kynout pod utěrkou asi 60 min.

Mezitím si připravíme zavařovací sklenice, které celé obalíme alobalem.

Vykynuté těsto ručně propracujeme na pomoučeném vále do tvaru válečku a rozkrojíme na 8 stejných dílů. Z každého dílu uděláme dlouhého hada, kterého válečkem rozválíme na tenší proužek těsta. Proužek namotáme na zavařovací sklenici obalenou alobalem. Takto připravený trdelník potřeme rozšlehaným zbylým bílkem a obalíme ve směsi cukru a skořice.

Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10-15 min.

Video s postupem zde.

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x