Slaný točený koláč Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
60 min vč. kynutí
Doba přípravy
35-45 min
Doba pečení

Není to koláč za pět minut v troubě. Ale než vám nakyne, máte vše připraveno. Ideální letní večeře. A efekt je to parádní. Vyzkoušejte a uvidíte sami!

Suroviny

SUROVINY NA TĚSTO:

400 g hladké mouky

2/3 sáčku sušeného droždí Saf-instant (cca 6 g)

1 čajová lžička soli 180 ml vody

1 polévková lžíce olivového oleje

 

SUROVINY NA NÁPLŇ:

mrkev, cuketa, lilek

hrst strouhaného parmezánu

400 ml smetany

2-3 vejce

česnek a pepř

Postup

Ze surovin na těsto uhněteme hladké těsto, které necháme kynout cca 30 min.

Mezitím si připravíme zeleninu. Oloupeme mrkev, cuketu a lilek a škrabkou si připravíme tenké zeleninové plátky. Z parmezánu, smetany a vajec připravíme náplň, kterou ochutíme pepřem a utřeným česnekem.

Vykynuté těsto rozválíme na kulatou placku a vložíme do vymazané formy. Přebývající okraje těsta odstraníme. Zeleninové plátky klademe po obvodu formy od kraje směrem doprostřed a zalijeme smetanovo-sýrovou náplní.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 35-45 min.

Video s postupem zde

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...