Není to koláč za pět minut v troubě. Ale než vám nakyne, máte vše připraveno. Ideální letní večeře. A efekt je to parádní. Vyzkoušejte a uvidíte sami!
SUROVINY NA TĚSTO:
400 g hladké mouky
2/3 sáčku sušeného droždí Saf-instant (cca 6 g)
1 čajová lžička soli 180 ml vody
1 polévková lžíce olivového oleje
SUROVINY NA NÁPLŇ:
mrkev, cuketa, lilek
hrst strouhaného parmezánu
400 ml smetany
2-3 vejce
česnek a pepř
Ze surovin na těsto uhněteme hladké těsto, které necháme kynout cca 30 min.
Mezitím si připravíme zeleninu. Oloupeme mrkev, cuketu a lilek a škrabkou si připravíme tenké zeleninové plátky. Z parmezánu, smetany a vajec připravíme náplň, kterou ochutíme pepřem a utřeným česnekem.
Vykynuté těsto rozválíme na kulatou placku a vložíme do vymazané formy. Přebývající okraje těsta odstraníme. Zeleninové plátky klademe po obvodu formy od kraje směrem doprostřed a zalijeme smetanovo-sýrovou náplní.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 35-45 min.
Video s postupem zde
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.