Skořicoví šneci

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
90 minut
Doba přípravy
20 minut
Doba pečení

Sladkým šnekům s vůní skořice neodolá skoro nikdo. U jejich přípravy se může bavit celá rodina. Když si je uděláte sami doma, budou všem chutnat ještě víc.

Suroviny

Poznámka: porce na cca 20 - 25 šneků

těsto:

  • 1 sáček sušeného droždí NOLI 7 g
  • 50 g cukru krupice
  • 500 g hladké mouky
  • 420 ml mléka
  • 110 g másla
  • 1 lžička soli

 

náplň:

  • 30 g mleté skořice
  • 200 g rozpuštěného másla
  • 110 g krupicového cukru

Postup

  1. Kynuté těsto připravíme v pekárně nebo klasickým způsobem. 
  2. Pekárna: Do nádoby nejprve vložíme tekuté suroviny (mléko, rozpuštěné vlažné máslo), přidáme cukr a sůl. Nahoru nasypeme mouku smíchanou s droždím a necháme zpracovat programem těsto.                         
  3. Klasicky: Nejprve v nádobě smícháme sypké suroviny, pak přidáme mléko a máslo a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout přikryté v míse na teplém místě.
  4. Vykynuté těsto rozválíme na tenký obdélník. Potřeme rozpuštěným máslem, zasypeme skořicí a cukrem a zamotáme do těsné rolády.
  5. Roládu nakrájíme na 1-1,5 cm široké kusy, které poklademe na plech vyložený pečicím papírem dostatečně daleko od sebe.
  6. Rozehřejeme si troubu na 180 °C, mezitím šneci ještě dokynou na plechu. Pečeme asi 15-20 minut dozlatova. Po vytažení potřeme rozpuštěným máslem s medem.

Tip:

Místo skořice můžeme do náplně použít pomleté mandle nebo vlašské či lískové ořechy (cca 100 g).


 

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...