Sádlový pizza koláč Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
240 min vč. kynutí
Doba přípravy
10-15 min
Doba pečení

Pizza po česku anebo taková lidová sádlová placka. Zní to šíleně? Kdepak! Vyzkoušejte recept Laďky Něrgešové a uvidíte, jaká je to dobrota!

Suroviny

300 g hladké mouky
2 čajové lžičky soli
2 čajové lžičky droždí VIVA pizza (nutno aktivovat dle návodu)
1,5 dcl teplé vody
3 lžíce sádla
sugo
mozzarella
bazalka

Postup

Sušené droždí VIVA pizza aktivujeme teplou vodou dle návodu.

Smícháme mouku a sůl, přídáme aktivované droždí a vodu, promícháme a nakonec přidáme rozpuštěné sádlo.

Zamícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout 3 hodiny. Mezitím si připravíme sugo. 

Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál, prohněteme a vypracujeme do koule, kterou pak ručně vytvarujeme do tvaru pizzy.

Plech na pizzu nebo obyčejný plech potřeme olivovým olejem a pizzu na něj přendáme. Namažeme sugem, přidáme mozzarellu a dáme péct do trouby vyhřáté na 250 °C ( i více) do zhnědnutí, asi 10-15 min. Pozor, musíte hlídat! Po upečení přídáme lístky bazalky.

Video s postupem najdete zde

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x