Pizza po česku anebo taková lidová sádlová placka. Zní to šíleně? Kdepak! Vyzkoušejte recept Laďky Něrgešové a uvidíte, jaká je to dobrota!
Sušené droždí VIVA pizza aktivujeme teplou vodou dle návodu.
Smícháme mouku a sůl, přídáme aktivované droždí a vodu, promícháme a nakonec přidáme rozpuštěné sádlo.
Zamícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout 3 hodiny. Mezitím si připravíme sugo.
Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál, prohněteme a vypracujeme do koule, kterou pak ručně vytvarujeme do tvaru pizzy.
Plech na pizzu nebo obyčejný plech potřeme olivovým olejem a pizzu na něj přendáme. Namažeme sugem, přidáme mozzarellu a dáme péct do trouby vyhřáté na 250 °C ( i více) do zhnědnutí, asi 10-15 min. Pozor, musíte hlídat! Po upečení přídáme lístky bazalky.
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.