Roláda s očičkama Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
35-45 min
Doba pečení

Slaná roláda je vděčná a jednoduchá záležitost! A je opravdu lepší, než z koupeného listového těsta! Ze sušeného droždí se povede každému! Olivy jí dodají zajímavou chuť a vypadá to vtipně. Ale můžete do ní dát i cibulky nebo sušená rajčata.

Suroviny

NA TĚSTO:

250 g hladké mouky

1 čajová lžička cukru

1 čajová lžička soli

150 ml teplé vody

balíček sušeného droždí Saf-instant

2 lžíce sádla

 

NA NÁPLŇ:

olivy (popř. cibulky nebo sušená rajčata)

uzenina (slanina, šunka, ...) nebo sýry

 

NA POTŘENÍ:

rozpuštěné máslo s utřeným česnekem

Postup

Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a uhněteme hladké těsto, které necháme na teplém místě přikryté utěrkou kynutou 30 minut.

Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučeném vále do tenkého obdélníku. Na kratší stranu obdélníku poklademe olivy a zabalíme. Na zbývající polovinu těsta naskládáme ostatní suroviny, kterými chceme roládu naplnit. Druhou polovinu těsta nařežeme na proužky, které trochu natáhneme válečkem a ručně, ať vyjdou na celý obvod rolády.

Roládu pak smotáme až do konce, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě cca 30 minut kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi 35-40 minut. Vytáhněte, až se vám bude líbit barva.

Po upečení hned potřete rozpuštěným máslem s česnekem či bez. A pozor! Nejíst horké!

Videorecept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...