Pita chléb operkyně Mirky Časarové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
smažení cca 30 s
Doba pečení

Vynikající a jednoduchý recept na řecký pita chléb, kterému neodoláte.

Suroviny

30 g čerstvého droždí FALA

2 lžičky cukru

půl lžičky soli

450 g vlažné vody

750 g polohrubé mouky

Postup

Čerstvé droždí rozdrobím do vlažné vody, přidám cukr a mouku, posolím a vypracuji hladké těsto. Zakryju utěrkou a nechám na teplém místě kynout asi hodinu. Poté těsto rozdělím na 10 dílů a vytvaruji z nich malé bochánky. Rozválím je na tenké placky, které nechám ještě 10 minut nakynout. Jednotlivé placky peču na velmi rozpálené pánvi bez tuku. Po 10 vteřinách otočím a poté znovu. Pak už placku neotáčím a čekám, až se začne nafukovat.  Po nafouknutí sundám z pánve, nechám lehce zchladnout, rozkrojím a plním podle chuti.  

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x