Pečené jahodové knedlíky Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
100 min vč. kynutí
Doba přípravy
20-25 min
Doba pečení

Jahody, kam se podíváš. Už nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte pečené jahodové knedlíky Laďky Něrgešové. I když je na nich drobenka, nezaměňujte s koláči. Opravdu to chutná jako knedlíky. Rozhodně si pochutnáte! Tak co, jdete do toho?

Suroviny

TĚSTO:

60 ml mléka

80 g rozpuštěného másla

1 vejce

1 polévková lžíce zakysané smetany

250 g hladké mouky

50 g cukru krupice

1/2 sáčku sušeného droždí Saf-instant

1/2 kávové lžičky soli

 

NÁPLŇ:

jahody

cukr krupice

 

DROBENKA:

polohrubá mouka (2 díly)

mletý cukr + vanilkový cukr (1 díl)

máslo (1 díl)

 

+ vejce na potření

 

Postup

Nejprve smícháme tekuté suroviny na těsto, ke kterým přidáme sypké ingredience. Zamícháme a uhněteme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou 45 min. V parní troubě stačí 15 min.

Mezitím si omyjeme a nakrájíme jahody a zasypeme cukrem.

Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále a rozdělíme na 6 stejně velkých kousků. Rozválíme na placky, naplníme jahodami, spojíme a dáme spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Necháme na plechu znovu kynout dalších 40 min. V parní troubě vám stačí jen 10 min.

Mezitím si připravíme drobenku. Vykynuté knedlíky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Pečem v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20-25 min.

Video s postupem zde

DOBROU CHUŤ!

 

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...