Jahody, kam se podíváš. Už nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte pečené jahodové knedlíky Laďky Něrgešové. I když je na nich drobenka, nezaměňujte s koláči. Opravdu to chutná jako knedlíky. Rozhodně si pochutnáte! Tak co, jdete do toho?
TĚSTO:
60 ml mléka
80 g rozpuštěného másla
1 vejce
1 polévková lžíce zakysané smetany
250 g hladké mouky
50 g cukru krupice
1/2 sáčku sušeného droždí Saf-instant
1/2 kávové lžičky soli
NÁPLŇ:
jahody
cukr krupice
DROBENKA:
polohrubá mouka (2 díly)
mletý cukr + vanilkový cukr (1 díl)
máslo (1 díl)
+ vejce na potření
Nejprve smícháme tekuté suroviny na těsto, ke kterým přidáme sypké ingredience. Zamícháme a uhněteme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou 45 min. V parní troubě stačí 15 min.
Mezitím si omyjeme a nakrájíme jahody a zasypeme cukrem.
Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále a rozdělíme na 6 stejně velkých kousků. Rozválíme na placky, naplníme jahodami, spojíme a dáme spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Necháme na plechu znovu kynout dalších 40 min. V parní troubě vám stačí jen 10 min.
Mezitím si připravíme drobenku. Vykynuté knedlíky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Pečem v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20-25 min.
Video s postupem zde
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.