Lívance s borůvkovou omáčkou

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
40 min
Doba přípravy
Doba pečení

Suroviny

na těsto:

  • 1/2 kostky droždí NOLI (20 g)
  • 375 g hladké mouky
  • 625 ml mléka
  • 20 g cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • sádlo nebo olej na pečení

na borůvkovou omáčku:

  • 100 g borůvek
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • půl lžičky bramborové škrobové moučky
  • hrozny na ozdobu
  • strouhaný tvaroh

Postup

  1. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku, po 15 minutách přilijeme vejce, osolíme, promícháme a znovu necháme na teplém místě kynout asi 10 minut.
  2. Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme tuk, vlijeme řídké těstíčko a pečeme zvolna z obou stran dozlatova.
  3. Na talíři poléváme omáčkou, zdobíme tvarohem a kuličkami hroznů.

Borůvková omáčka: rozmícháme škrob s několika lžícemi vody a přisypeme borůvky s cukrem, povaříme 2 minuty a podáváme.

Místo borůvkové omáčky můžeme lívance polít javorovým sirupem a posypat skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x