Úžasně jednoduchý a chutný letní rybízový koláč. Za recept děkujeme paní Magdaleně Pekárkové.
300 g hladké mouky
60 g cukru
80 g másla
1 vejce
1,5 dl mléka
20 g droždí
špetka soli
kůra z citrónu
ovoce (černý a červený rybíz)
Náplň: 500 g tvarohu, 2 lžíce cukru, 1 vejce, vanilkový lusk.
Drobenka: máslo, cukr, polohrubá mouka
Uděláme si klasické kynuté těsto, které necháme alespoň hodinu kynout. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň, kterou vyšleháme do jemné směsi. A nachystáme si drobenku. Těsto přendáme na vymazaný plech, na těsto namažeme tvarohovou směs, kterou posypeme ovocem a drobenkou. Pečeme 35 minut na 170 °C.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.