Kynutý koláč s dýňovým kompotem

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
60 minut vč. kynutí
Doba přípravy
35 minut
Doba pečení

Jednoduché a rychlé těsto na dobrý kynutý koláč nebo malé koláčky. Za recept děkujeme paní Magdaleně Pekárkové.

Suroviny

Těsto:

300 g hladké mouky

60 g cukru

80 g másla

1 vejce

150 ml mléka

20 g droždí

špetka soli

dýňový kompot s ananasovou příchutí

 

Náplň:

kostka tvarohu

1/2 smetanovo-vanilkový puding

2 lžíce cukr moučka

 

Drobenka:

polohrubá mouka, máslo, cukr krupice

Postup

Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme zbylé suroviny a přidáme kvásek.

Necháme 30 minut kynout. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň a drobenku.

Těsto přendáme na vymazaný plech a rovnoměrně namažeme tvarohovou směsí, na kterou dáme dýni a posypeme drobenkou.

Pečeme 35 minut na 170 °C.

Stejným způsobem můžeme udělat také malé koláčky.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...