Koblihy plné lásky Mirky Časarové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
180 min vč. kynutí
Doba přípravy
smažíme do zlatova
Doba pečení

Koblihy plné lásky a malinové marmelády...pro maminky ke Dni matek, ale i na Valentýna, 1. máj nebo Den dětí. Podle receptu Mirky Časarové se vám podaří vykouzlit koblihová srdíčka, kterým nikdo neodolá.

Suroviny

Těsto:

140 ml vlažného mléka

30 g čerstvého pekařského droždí FALA 

40 g krupicového cukru

175 g polohrubé mouky

špetka soli

175 hladké mouky 

2 celá vejce

60 g rozpuštěného másla 

špetka vanilky nebo část cukru nahradit vanilkovým cukrem

1 lžíce dobrého rumu

tuk na smažení (řepkový olej, sádlo)

 

Plnění a zdobení:
malinová marmeláda
cukr moučka na obalení

Postup

Do vlažného mléka rozdrobím čerstvé droždí FALA, přidám trochu cukru, rozmíchám a nechám asi 10 minut vzejít kvásek. Obě mouky nasypu do mísy, přidám špetku soli, cukr, vejce i máslo, trošku vanilky a nakonec kvásek. Začnu hnětat v robotu a po chvíli přiliju lžíci rumu. Vypracuji těsto, které je vláčné a nelepí se. V míse ho zakryji a nechám kynout asi 90 minut, dokud neznásobí svůj objem.

Po vykynutí vyklopím na pomoučněnou pracovní plochu, rozválím na 1 cm vysoký plát a vykrajuji jednotlivé kousky. Ty pokládám na pomoučněný tác, přikryji a ještě nechám asi 30 minut dokynout. 

Mezitím si už přichystám nádobu a tuk na smažení. Rozpálím ho na 180 °C a koblihy smažím do zlatova. Ještě horké obaluji v moučkovém cukru, do kterého někdy přidám trošku vanilky. Po vychladnutí udělám do každé koblihy po straně malý řez nožem, kterým je plním malinovou marmeládou. 

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x