Kakaové housky Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
180 min vč. kynutí
Doba přípravy
15-20 min
Doba pečení

Efektní dvoubarevné housky. I když vypadají, že jsou sladké, tak opravdu nejsou a chutnají skvěle. Takže doporučujeme namazat máslem, marmeládou nebo medem.

Suroviny

300 g hladké mouky

60-70 g cukru krupice

1 čajová lžička soli

120 ml vlažného mléka

50 g rozpuštěného másla

1 vejce

1 sáček sušeného droždí Saf-instant

3 polévkové lžíce kakaa

3 polévkové lžíce mléka

skořice

rozpuštěné máslo na potření

Postup

Smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme mléko, máslo, vejce a nakonec vsypeme droždí. Umícháme hladké těsto, které rozdělíme na třetiny. Do jedné třetiny přidáme kakao, mléko a trochu skořice a zapracujeme, aby nám vzniklo tmavé těsto. Obě těsta necháme kynout přikryté potravinovou fólií 90 minut.

Z vykynutého těsta vždy oddělíme světlý a tmavý kousek. Světlý kousek těsta prsty vytvarujeme na placičku, do které zabalíme kousek tmavého těsta. Rozválíme do tvaru oválu a žiletkou uděláme šikmé zářezy. Těsto otočíme a srolujeme do válečku, který pak stočíme do kolečka a konce spojíme.

Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 20-30 minut kynout. Pak postříkáme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 až 20 minut. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem.

Videorecept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...