Hamburgerové housky

ANDULE

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
3 hodiny
Doba přípravy
15 minut
Doba pečení

Letní grilování se neobejde bez pořádného hamburgeru. A v domácí housce bude ještě lepší!

Suroviny

2 lžičky cukr 

2 lžíce másla 

680 g hladké mouky 

40 g droždí 

1 lžička soli

200 ml mléka

200 ml horké vody

vajíčko a sezamová semínka

Postup

Do rozpuštěného másla rozdrobíme nebo nasypeme droždí a přidáme ostatní suroviny. Chvilku mícháme a jakmile se vše spojí v jednu pevnou masu, můžeme těsto vyjmout a promačkávat v dlaních. Těsto by se mělo dobře hníst. Pokud by se lepilo, můžeme jej ještě vyválet v mouce, dokud nebude hladké. Poté jej dáme do mísy a necháme pod utěrkou zhruba 1 hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto ještě trochu promačkáme a poté rozdělíme na houstičky, velikost dle libosti. Housky naskládáme na plech, který předtím lehce omastíme. Můžeme použít i pečicí papír. Přikryjeme utěrkou a necháme 45-60 minut kynout. Vykynuté housky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C zhruba 15 minut. Upečené hamburgerové housky vyjmeme a necháme vychladnout. Až změknou, můžeme je rozkrojit a plnit.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...