Těsto:
Náplň:
Do misky si nalejte polovinu vlažného mléka, přidejte droždí a lžičku cukru a dejte na teplé místo vzejít kvásek. V jiné misce utřete zbytek cukru, máslo a žloutky. Vzešlý kvásek přilejte k utřeným surovinám, přidejte zbytek mléka, přisypte mouku se solí a vypracujte těsto. Přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo cca hodinu kynout. Mezitím si přichystejte náplň. Dužinu z dýně uvařte ve vodě do měkka a přidejte trošku cukru a koření. Poté odstraňte koření, dýni rozmixujte a nechte zchladnout. V jiné misce vyšlehejte mascarpone (pozor ať nepřešleháte, srazil by se) s cukrem a perníkovým kořením. Přimíchejte tři celá vejce. Do zbytku směsi přidejte rozmixovanou dýňovou směs. Předehřejte troubu na 170 °C. Vykynuté těsto prohněťte a rozválejte do kulatého tvaru a vytáhněte tak, aby mělo sílu cca 5 mm a vyplňte jím formu na koláč vyloženou pečicím papírem. Na těsto navrstvěte přichystanou náplň. Pečte na 180 °C asi 15 minut, poté dopečte asi 30 minut při teplotě okolo 130 °C dozlatova. Rozehřejte pánev, přidejte cukr, 3 lžíce vody a nechte zkaramelizovat. Poté nasypte pekanové ořechy. Zkaramelizované vychladlé ořechy rozložte na koláč a podávejte.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.