Dýňový hambáč Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
20 min
Doba pečení

Čím překvapit rodinu na Halloween? Co takhle upéct dýňové hambáče podle Laďky Něrgešové?! Je to vážně rychlovka. A během kynutí si aspoň můžete rozmyslet, čím je naplníte. Takové housky fakt nikde nekoupíte!

Suroviny

600 g hladké mouky

1 lžička soli

3 vejce

100 ml oleje

2-3 hrsti vařené dýně Hokkaido

200 ml teplého mléka

1 lžíce cukru

půl kostky droždí FALA

vejce a sezam (na potření a posyp)

Postup

Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do změknutí. Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Smícháme mouku, sůl, vejce a olej, přidáme kvásek a uvařenou dýni, kterou jsme rozmačkali vidličkou na kaši. Vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě přikryté potravinovou fólií asi 60 min, než zdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále a rozdělíme na 9 stejně velkých klonků, které vytvarujeme na bulky. Bulky dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 min.

Video recept s postupem ZDE

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x