300 g hokkaido dýně
400-500 g hladké mouky
150-200 ml mléka
80-100 g cukru krupice
100 g másla
1 sáček sušeného droždí (doporučujeme Saf-instant s vlaštovkou)
1 vejce
1 špetka muškátového oříšku
1 lžička soli
skořice (skořicový cukr)
1. Dýni nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, přilijeme 100 ml vody a vaříme cca 15 minut do změknutí.
2. Vodu slijeme a dýni tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka.
3. Ohřejeme trochu mléka, musí být jen vlažné a přidáme 2 PL mouky, 1 PL cukru a sušené droždí. Promícháme vidličkou a necháme vzejít kvásek.
4. Do mísy dáme rozehřáté máslo, přilijeme mléko, dále přidáme cukr, dýňové pyré, vejce, kvásek a vše dobře promícháme.
5. Potom postupně vmícháváme hladkou mouku, kterou jsme předem promísili se solí a muškátovým oříškem. Uhněteme hladké těsto a necháme ho na teplém místě pod utěrkou vykynout.
6. Troubu předehřejeme na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Ze skořicí posypaného těsta tvoříme skořicové copy, které následně stočíme do podoby květiny, nakonec bochánky potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme cca 25 minut.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.