Vyzkoušejte snídani mládí Laďky Něrgešové! Loupáky, po kterých se jen zapráší. Nic složitého a přitom taková lahoda! Jednoduchý recept, podle kterého to zvládne úplně každý.
Suroviny
500 g hladké mouky
230 ml mléka
100 g tuku (máslo/sádlo)
70 g cukr krystal
25 g Čerstvého pekařského droždí s válečkem (větší půlka kostky)
2 lžičky soli
1 vejce
mák
vejce na potření
Postup
Z ohřátého mléka (ne horkého), cukru a droždí umícháte kvásek a zaprášíte moukou. 15 minut necháte přikryté vzejít.
Smícháte zbytek ingrediencí, přidáte kvásek. Uhnětete a necháte 60 min kynout.
Vykynuté těsto rozdělíte na vále na 4 části. Každou část vyválíte do placky cca 2-3 mm silné. Rozdělíte na 4 díly a smotáte rohlíky. Dáte hned na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a necháte 10 min odpočinout.
Posypete mákem a pečete v troubě předehřáté na 170 °C asi 15-20 min podle toho, jak moc je chcete mít upečené.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.