Ciabatta

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
145 min
Doba přípravy
25 min
Doba pečení

Suroviny

  • 32 g čerstvého droždí NOLI (nebo 8 g instantního droždí Saf-instant)
  • 700 g polohrubé mouky
  • 70 ml olivového oleje + asi 20 ml na potření
  • 420 ml vody
  • 15 g soli

Postup

  1. Do mísy vsypeme mouku a sůl. Promícháme a přilijeme olej. Droždí rozdrobíme ve vodě a přilijeme do mísy. Pečlivě promícháme a vypracujeme polotuhé těsto, které přikryjeme a necháme asi 60 minut kynout při pokojové teplotě.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na části o váze 350 g a necháme ještě 10 minut nakynout.
  3. Vytvarujeme podlouhlé oválné ciabatty. Položíme na plech a necháme dalších 60 minut vykynout.
  4. Pomocí mašlovačky potřeme olivovým olejem.
  5. Pečeme dozlatova asi 25 minut při teplotě 220 °C.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x