32 g čerstvého droždí NOLI (nebo 8 g instantního droždí Saf-instant)
700 g polohrubé mouky
70 ml olivového oleje + asi 20 ml na potření
420 ml vody
15 g soli
Postup
Do mísy vsypeme mouku a sůl. Promícháme a přilijeme olej. Droždí rozdrobíme ve vodě a přilijeme do mísy. Pečlivě promícháme a vypracujeme polotuhé těsto, které přikryjeme a necháme asi 60 minut kynout při pokojové teplotě.
Vykynuté těsto rozdělíme na části o váze 350 g a necháme ještě 10 minut nakynout.
Vytvarujeme podlouhlé oválné ciabatty. Položíme na plech a necháme dalších 60 minut vykynout.
Pomocí mašlovačky potřeme olivovým olejem.
Pečeme dozlatova asi 25 minut při teplotě 220 °C.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Prozatím žádné komentáře...
Registrace / Přihlášení
Zaregistrujte se a můžete přidávat vlastní recepty, vytvářet si vlastní kuchařku, komentovat recepty – ale také se zapojit do soutěží!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.