Není to sice expres hrnkový koláč, ale za pokus rozhodně stojí. Jednoduché a hlavně neskutečně dobré! Kdo by odolal broskvím, mandličkám a drobence. Nebojte se a pusťte se do toho!
SUROVINY NA TĚSTO:
400 g polohrubé mouky
50 g cukru krystal
čajová lžička soli
200 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
10 g sušeného droždí Saf-instant (celý sáček)
SUROVINY NA NÁPLŇ:
6 broskví a madlové lupínky
2 žervé
50 g másla
šťáva z půl citronu
100 g cukru moučka
2 polévkové lžíce vanilkového pudinku
SUROVINY NA DROBENKU:
150 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
30 g másla
skořice
Mouku, cukr a sůl smícháme dohromady. Přidáme mléko a rozpuštěné máslo a vsypeme sušené droždí. Zamícháme a uhněteme hladké těsto. Necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou nebo potravinovou fólií asi 60 min.
Mezitím si připravíme broskve. Konec se stopkou nařízneme do kříže a spaříme v horké vodě. Oloupeme slupku a nakrájíme na tenké měsíčky.
Žervé umícháme s máslem, přidáme citronovou šťávu, vejce, cukr, vanilkový pudink a pořádně zamícháme dohladka.
Z mouky, cukru, másla a skořice připravíme drobenku.
Vyknuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále. Pečicí papír vložíme na plech a vytlačíme do něj okraje plechu. Přendáme na vál, posypeme trochu moukou a dáme na něj těsto, které rozválíme a rukama dotvarujeme na velikost a tvar plechu. Těsto potřeme náplní a přendáme i s pečicím papírem na plech. Obložíme broskvemi, posypeme plátky mandlí a drobenkou. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30-35 min.
Video s postupem zde
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.