Broskvové Alter ego Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
30-35 min
Doba pečení

Není to sice expres hrnkový koláč, ale za pokus rozhodně stojí. Jednoduché a hlavně neskutečně dobré! Kdo by odolal broskvím, mandličkám a drobence. Nebojte se a pusťte se do toho!

Suroviny

SUROVINY NA TĚSTO:

400 g polohrubé mouky

50 g cukru krystal

čajová lžička soli

200 ml mléka

100 g rozpuštěného másla

10 g sušeného droždí Saf-instant (celý sáček)

 

SUROVINY NA NÁPLŇ:

6 broskví a madlové lupínky

2 žervé

50 g másla

šťáva z půl citronu

100 g cukru moučka

2 polévkové lžíce vanilkového pudinku

 

SUROVINY NA DROBENKU:

150 g polohrubé mouky

100 g cukru krupice

30 g másla

skořice

Postup

Mouku, cukr a sůl smícháme dohromady. Přidáme mléko a rozpuštěné máslo a vsypeme sušené droždí. Zamícháme a uhněteme hladké těsto. Necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou nebo potravinovou fólií asi 60 min.

Mezitím si připravíme broskve. Konec se stopkou nařízneme do kříže a spaříme v horké vodě. Oloupeme slupku a nakrájíme na tenké měsíčky.

Žervé umícháme s máslem, přidáme citronovou šťávu, vejce, cukr, vanilkový pudink a pořádně zamícháme dohladka.

Z mouky, cukru, másla a skořice připravíme drobenku.

Vyknuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále. Pečicí papír vložíme na plech a vytlačíme do něj okraje plechu. Přendáme na vál, posypeme trochu moukou a dáme na něj těsto, které rozválíme a rukama dotvarujeme na velikost a tvar plechu. Těsto potřeme náplní a přendáme i s pečicím papírem na plech. Obložíme broskvemi, posypeme plátky mandlí a drobenkou. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30-35 min.

Video s postupem zde

DOBROU CHUŤ!

 

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...